Herrar U
Vi är ett gäng på ca 15 killar.
Tränar gör vi på Romelevallen se kalendern.
Vaif-Harlösa 6-1
2016-06-27 10:04

B-laget slog pliktskyldigast Harlösa på måndagskvällen med 6-1 i en lite halvstruken och loj match, den sista lilla gnistan saknades både här och där. Debuterande målvakten från P00, Linus, var nära att håll nollan, men fick släppa in en straffspark i mitten av första halvlek.

//LG

Vaif-Askeröd 3-7
2016-06-15 16:01

Att det inte var Askeröds ”normala B-lag” som u-laget mötte i tisdags på Romelevallen märktes. Det var mycket stor skillnad på det Askeröd som vi mötte i våras och det i tisdags. Det är andra matchen på rad som vårt j-lag/u-lag har fått tampas mot ett ”halvt A-lag”.  När VAIF fyller upp sina vakanser med spelare från P16, väljer moståndarna ett annat upplägg. Tråkigt och kanske inte det som är andemeningen med u-lagsspel, men är WO enda alternativet annars så får man väl acceptera det.

 

Det tar inte många minuter in i matchen förrän Askeröd tar ledningen efter att vi har tagit lite felaktiga och konstiga beslut i vårt eget straffområde. Vi lyckas kvittera ganska omgående, och matchen är ganska jämn. Motståndarna är dock lite tyngre och mer rutinerade och vi väger lite lätt i vissa situationer och sätter våra kompisar i konstiga situationer när vi blir stressade. Innan halvleken är slut har gästerna tagit ledningen med 4-1. Vi släpper in för enkla mål, vi går inte ”dit” rejält nog utan motståndarna få vända upp alldeles för enkelt.  Lägg därtill att vi fortfarande bränner målchanser som det måste vara mål på för att ha en ärlig chans att hänga med i målprotokollet.

Inför matchen saknades två mittbackar p.g.a. sjukdom och avsträngning, och saken blev inte bättre av att båda de startande mittbackarna fick kliva av, vilket fick till följd att två mittfältare fick ta steget ner i backlinjen och på så vis tappade vi tryck framåt i banan.

Det hade inte gått många minuter av andra halvlek förrän det stod 1-5. Efter detta gick vi ner på en trebackslinje och spelade lite mer ”desperat” och med en helt annan intensitet, vilket fick till följd att vi reducerade både till 2-5 och 3-5 och hade lägen på ytterligare mål.  Men som oftast när ett lag trycker på så blottar man sig, och Askeröd utökade sin ledning.

 

Efter förutsättningarna så tycker jag att vi gör en bra match; kampen och viljan finns där. Ett tag i andra halvlek hade vi en väldigt låg snittålder då alla fyra 00:orna var på plan. Det som fortfarande inte är tillfredställande är vårt kontrings-/omställningsspel, som oftast inte leder till någonting alls då vi inte släpper bollen i tid, trots att det finns lagkamrater i bra lägen. Detta måste förbättras, här måste Jalle o Palle vara (över)tydliga hur viktiga det är bollen släpps på ett eller två tillslag.

//LG

Vaif - Eslöv 2-6
2016-06-02 16:00

DM-äventyret för j-laget tog slut i onsdagskväll i och med kvartsfinalförlusten mot Eslöv på Romelevallen. Den relativt månghövdade publiken hann knappt sätta sig på plats förrän hemmalaget tog ledningen med 1-0 som nästan direkt blev till 2-0. Tyvärr reducerade Eslöv i stort sett omgående och vi fick aldrig det momentum som hade behövts för att lugna ner spelet och komma rätt i positionerna igen. Innan halvtidsvilan hade Eslöv vänt ett underläge till ledning 3-2. Några av målen såg lite enkla ut när vi tappade boll i fel fas, men idag gick det lite snabbare än det har gjort tidigare och Eslöv straffade oss direkt. I andra halvlek tog gästerna över mer och mer; de var lite snabbare i fötterna, lite snabbare i tanken, lite säkrare i positionsspelet, lite starkare i kroppen. Med andra ord; de var numret för stort för oss idag. Med anledning av skolresor och skador var laget utökat med spelare från P16-laget. P.g.a. skador och en utvisning avslutade vi matchen med alla fem P16-killarna på plan, vilka helt plötsligt bildade stommen. Detta gjorde de bra, t.o.m. mycket bra. Dessutom gjorde Hampus i målet ett par kanonräddningar under andra halvlek och slutresultatet kunde till sist skrivas till 2-6. Spontant känns det kanske lite surt att förlora med 2-6 när man har haft ledningen med 2-0, men totalt sett så var det helt rättvist. Hela truppen, både ledare och spelare, skall vara nöjda med insatsen i DM. Att vara kvar bland de 8 bästa var nog mer än vad de flesta hade hoppats på. Extra kul för 97-grabbarna som kanske spelade sin sista j-lagsmatch i och med gårdagens match.

//LG

Vaif-Höör 2-1
2016-05-26 11:22

Det blev 3 nya poäng till b-laget när man igår besegrade Höör med 2-1 på Romelevallen. En jämn match precis som siffrorna visar. VAIF hade första halvlek och gästerna andra. Spelet i första halvlek var stundtals bra, man låg rätt i positionerna och erövrade bollen högt upp på plan och kunde på så sätt skapa en hel del målchanser på snabba omställningar. 1-0 kom till på just en sådan omställning i mitten av första halvlek. 2-0 kom precis innan halvtidspausen.  Andra halvlek började helt ok, men efterhand tog Höör över mer och mer och långa stunder var spelet helt förlagt till VAIF:s planhalva. Vi blev onödigt passiva och defensiva i vår tänkt, vilket gjorde att våra anfall blev allt för korta för att anföll med för få spelare. Som oftast blir inte försvarsspelet bättre bara för att man flyttar sina positioner längre bak på plan. Helt logiskt reducerade Höör med ca 20 min kvar. En av anledningarna till att machbilden svängde i andra kan vara att vi kom till spel med endast 13 spelare, och några minuter in på andra halvlek var dessa byten ”förbrukade” då två spelare hade klivit av p.g.a. skador och kunde inte komma tillbaks i spel igen. Inför de sista 15-20 minuterna hade det behövts lite nytt friskt blod då några kände av lite småskador och höll igen lite. Plusbetyg till ”centrallinjen”, d.v.s.  mittbackarna och mittmittfältarna.

//LG

Vaif- Stehags AIF 4-1
2016-05-23 13:59

B-laget tog ännu en bekväm seger när man besegrade Stehag på Romelevallen med 4-1 efter 2-0 i paus. Idag var det ett bra lag som ställdes på benen, en bra blandning av rutin och ungdomlig hunger. Detta var ännu match som präglades av ”höga toppar och djupa dalar”. Stundtals ser det riktigt bra ut, bollen går på ett eller två tillslag och vi kommer snabbt fram till många bra avslutningslägen. Tyvärr  ”bränner”  vi alltför många chanser, oftast rena frilägen som måste förvaltas på ett bättre sätt. Sedan kommer vi in i perioder då inte mycket stämmer, oftast beroende på man håller bollen för länge och passningsalternativet blir det sista valet.

//LG

Spelade matcher
Tis 18/10 18:30
3 - 2  
Sön 9/10 14:15
3 - 1  
Mån 26/9 19:30
5 - 2  
Fre 23/9 19:00
3 - 1  
Mån 19/9 19:00
2 - 2  
Fre 16/9 19:00
1 - 5  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer