Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P15 Skåne bortamatch mot MFF
2015-09-22 17:26
P 15 Skåne lördagen den 19/9
Ja, då kom den. Första förlusten i skåneserien i år. Det känns såklart väldigt tufft både för oss ledare och för spelarna. Det hörs kanske lite kaxigt men vi är inte så vana att förlora och det gör det lite extremt jobbigt.
Vi mötte i lördags ett betydligt bättre MFF än vi har gjort tidigare, dom var bättre än oss på allt. Vi var långt ifrån motståndarna, vi kom sent in i kamperna och fick då många frisparkar emot oss. 
Vi kom tillbaka ett par gånger i matchen men det kändes tydligt att något inte stod rätt till idag!Vi började tidigt i veckan att prata om att vi måste ha rätt inställning till Malmö matchen och vara 100 % fokuserade. Detta pratade vi om flera gånger men ändå var vi inte alls med I matchen, visst var Malmö bra men vi gjorde dom bra också. 
Jag såg redan på uppvärmningen att varken boll eller plan passade oss. Den gamla sortens konstg. och en boll som vi inte var riktigt vana vid.
Nu är det ingen bortförklaring, vi var helt enkelt inte tillräckligt på tårna och Malmö van rättvist med 4-2.
En förlust i skåneserien är ju inte hela världen i dessa tider men visst fan känns det tungt!
Vi får ladda om batterierna och efter det så är det fullt fokus på Staffanstorp som väntar nästa helg.
P15 södra bortamatch mot Tomelilla IF
2015-09-22 17:24
P 15 Södra söndagen den 20/9
Serieledarna TIF borta på Tomelillas huvudplan. Trevlig arena med läktare, kiosk. Precis som det ska vara. Tomelilla har vad vi minns sen förra mötet ett par riktigt bra spelare. Vi börjar matchen bra. Håller bredd och bollen inom laget. Tomelilla får backa hem och försvara sig och förlita sig på snabba omställningar som de gör bra. De duktiga Tomelillaforwardsen får flera omställningar att jobba med. Vaif tar sig fram till Tomelillas straffområde men har inte riktigt nycklarna till att dyrka upp den sista biten i det kompakta Tif försvaret. Närmast var nog Toby som kommer in från högerkanten och avslutar med ett skott i burgaveln på ett  av flera vaifanfall. I mitten på halvleken hamnar våra mittbackar man man när vi inte räknat spelare/gjort hemjobbet ordentligt.  Tif får ett par chanser och sätter 1-0. Vi kör vidare med helt ok spel och tar oss igenom en utvisning och hoppas kunna kvittera innan halvlek. Oväntat gör vi ett dåligt uppspel och Tif anfallarna stänker in 2-0 på ett jätteskott. 
Tif backar hem och spelar av de sista minuterna till halvlek. 4 byten i halvlek och Bengts direktiv att fortsätta med bra bolltempo och fint passningsspel. Vi gör detta hela andra halvlek med stort bollinnehav. Som i första tar vi oss fram till straffområdet men har svårt att få kliniska avslut. Bollen dansar på mållinjen efter hörna men går inte in. Vi försöker och försöker hela halvleken men det slutar 2-0. En riktigt bra match för oss där vi spelar bättre fotboll, jobbar bra över hela linjen men möter ett bra försvarsspelande lag som sällan gick bort sig. Parkerade bussar kommer man att tänka på. Det är också en spelstil. Idag lyckas vi inte riktigt lyckas bryta oss igenom. 
 
P15 Skåneserie A, Match mot LB07
2015-09-13 20:22
P15 Skåneserie A
Hemmamatch mot LB07 söndagen den 13/9.

Ännu en tuff match och ett motståndarlag som vi visste skulle ställa upp med en riktigt bra trupp.

Vi startar bra i matchen och det finns läge för mål åt båda håll.
I 20e min efter lite små misstag lyckas LB07 få in ett mål bakom Albin A.

Vi håller spelet lugnt och fortsätter arbetet på planen.
I ett anfall i 30e min dras Mateusz ner nära straffområdet och domaren dömer helt rätt frispark och rött kort till LB07.

I 38e min får vi frispark en bit upp i plan som Hugo lägger in mot straffområdet där Liam B vinner i luften och lyckas nicka in 1-1.
Ett riktigt viktigt mål precis innan halvlek.

Vi spelar vidare i andra och lyckas med ett uppspel på vänsterkanten,
Efter starkt jobb från Mahdi och Victor R får Mateusz bollen som sätter den väldigt distinkt i vänsterhörnet.
Nu 2-1 i 68e min som också blir slutresultatet.

Ett riktigt bra lagjobb på plan där alla verkligen ger allt.

I stabil serieledning med fyra rak vinster och 12 härliga poäng.
Lilla Veberöd i toppen på denna serie är ett väldigt bra betyg.

Nu väntar MFF borta nästa helg.

Vi tackar även all publik för ert stöd på våra matcher :-)

Fan vad jäkla bra vi är nu!
P 15 Södra Match mot Ystad IF
2015-09-12 17:10
P 15 Södra match den 9/9

På onsdagen hade vi serieledarna Ystad IF på besök på Svalebo. Ett lag som vi i våras slog med visst besvär med 3-2 på bortaplan. Då med en stark VAIF uppställning med flera spelare från P00 Skåne på plan. 

 

Vi får nu på hösten möta ett ganska komplett lag med en del riktigt bollsäkra killar och så vitt vi förstod endast 00:or. Vi förberedde oss på ett ganska rakt spel, utan att för den delen handla om långbollar, men de är duktiga på att vägga eller driva sig igen om centralt. Bengt pratade även om att vi i försvarsläge jobbar med försvar och press från anfallet och hela vägen ned men att vi vid vunnen boll ska bredda upp och komma framåt den vägen. Matchen spelas i ett bra tempo och YIF vinner mittfältet och kommer i våg efter våg mot vårt försvar. Vi reder ut de flesta chanserna men skapar inte mycket framåt då bollinnehavet blir för kort. 0-1 på ett fint genombrott från en av YIFs tekniska spelare (off side enligt de som stod i linje) och 0-2 på hörna där vi inte riktigt tog kampen i luftrummet (som vi också pratat om)

 

I andra får vi betydligt mer bollinnehav även om vi fortfarande ger YIF stort utrymme på mittfältet. Backlinjen under största delen av andra halvlek består av tre 01-or och en 02-a, så i det sammanhanget ser det bra ut med lite fler matcher i benen tillsammans.  0-3 kommer på ett riktigt vackert skott otagbart för Linus i målet. Vi fortsätter att kämpa på och via en lång frispark från Liam kan Josef knoppa in 1-3 vid bortre stolpen. 

 

Sammanfattningsvis en riktigt bra match för oss mot ett bra motstånd som utvecklar laget. Syns vid flera tillfällen att vi inte har så många matcher tillsammans men också många positiva inslag med hårt arbete på många fötter. Framförallt klarar killarna av att byta positioner smidigt under andra halvlek då vi får skador/känningar på Baram, Sharam och Svante som vi väljer att vila. Nu ser vi fram emot nästa match.

Skåneserien
2015-09-06 11:43
P15 Skåneserie A
Bortamatch mot Eskilsminne IF lördagen den 5/9.
På väg i bilen till Helsingborg med blandade känslor, vi vet att vi har ett väldigt starkt lag men också i bakhuvudet att vi möter ett riktigt starkt och snabbt lag i Eskilsminne. Vi startar första halvlek något försiktigt och är inte först och starkast i duellerna men vinner ändå mycket boll på vilja, vi har mest bollinnehav o spelar runt, stressar inte onödigt och byter kant, sätter bollar i djupled på ett sätt som tydligen inte passar in i Eskilsminne spel.
Framförallt sätter vi avsluten även med några svåra lägen.
Vi får in ett kontringsmål i första halvlek där Mahdi väldigt kontrollerat lägger in bollen från högerkanten.
Vi känns lite trötta i slutet på första.
Startar andra halvlek starkt och fortsätter vårt spel.
Efter ett stenhårt skott i ribban av Mateusz lyckas vi vinna tillbaka boll och ett mål av Liam B
Nu känns det som vi har ett bra övertag i matchen.
Missar en straff men lyckas strax efter få in ett tredje mål via Leon.
Hela laget gör en kanon match och som belöning ett resultat som var helt oväntat när vi satt och tänkte på det i bilen på väg till match. 3-0
Nu i Serieledning med tre rak vinster och 9 härliga poäng i denna tuffa serie. Riktigt jäkla bra!
P15 södra
2015-09-06 11:40
P15 södra borta mot Sövestads IF torsdagkväll. 
Första halvlek i regnväder på en fin gräsplan som passar ett bollspelande lag som Vaif. Tar dock 10-15 minuter innan spelet sätter sig och vi utnyttjar både bredd och djup. Vi vinner boll tidigt men har också en tendens att förlora bollen lite för snabbt i början.  I takt med att Viktor och Nassir vinner sin matcher i matchen börjar chanserna komma med jämna mellanrum.  Vi sågar oss fram på vänsterkanten i omgångar och inlägg efter inlägg möts av anfallare m fl i boxen. Det blir Toby som i tjugonde minuten i bortre delen av straffområdet avslutar ett vackert vänsterinlägg i mål. Sövestads IF kämpar vidare med omställningar men inget som den solida backlinjen eller Albin A inte kan hantera. 
Fler anfall kommer mot Sövestadmålvakten och innan halvleken är slut har Toby satt sitt andra mål för dagen i samma position. 
I andra halvlek har vi ett gäng hel och halvchanser. Vårt bollinnehav tröttar ut Sövestads IF och till sist petar Simon in 3-0 och vi spelar av matchen.  En stabil insats av alla inklusive 02 orna Troy
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer