Flickor F17 SSIF/VAIF
F 17 laget är ett samarbete mellan Veberöds AIF och Södra Sandby IF.

Vi kommer träna både i Veberöd och i Södra Sandby. April-Juni tränar vi måndagar och torsdagar i Södra Sandby och onsdagar i Veberöd.

Truppen består av ca 22 spelare födda 2000, 2001 samt 2002. 

Tränare för laget är Thomas Igelström, Jonas Bladh, Patrik Sjöstedt och Niklas Widerberg.


FC Rosengård - SSIF/VAIF 4-2
2017-06-11 09:51

En prestation vi är mycket nöjda med!

Vårens sista match mot ett av ett av de bästa lagen i serien var lördagens uppgift. Vi hade under hela veckan och innan match talat om vikten av att hålla ihop laget, hjälpa varandra och fokusera på prestationen istället för resultatet. Som väntat var det till en början Rosengård som hade mest boll och spelade runt i backlinje och mittfält men då vi oftast låg helt rätt i positionerna, arbetade hårt och störde kom de inte till några riktiga farligheter. I den 19:e och 23;e minuten gör Rosengård 1-0 och 2-0 på skott långt utifrån, svårt att försvara sig emot. Detta fick ännu mer fart på oss och i den 27:e minuten tar sig Minna loss på kanten och spelar snyggt in till Ida C som sätter 2-1. Resten av halvleken fortsatte vi vara obekväma för våra motståndare och skapade några halvchanser att kvittera.

I andra halvlek fortsatte vi vårt utmärkta positionsspel och att ligga tätt på våra motståndare, något de inte uppskattade 😀!
I den 72:a minuten kommer Minna igenom och kvitterar till 2-2. Nu hade vi våra motståndare i brygga och de kändes ängsliga och lite irriterade på varandra. Med 7 minuter kvar spelar sig Rosengård igenom vårt försvar och sätter snyggt 3-2. Vi chansar lite och spelar i princip med 3 anfallare men värmen sätter sina spår och vi är ganska trötta sista minuterna och lite oturligt men betydelselöst gör Rosengård även 4-2 innan matchen är över.

Hela truppen fokuserade efter matchen på prestationen och tillsammans kom vi fram till att vi gjort allt vi kunde genom att kämpa för varandra, peppa varandra och hjälpa varandra och vågat! Vi hade alltså gjort precis det vi hade önskat och vände ut mot landet igen supernöjda över vår insats. Stort tack till alla supportrar som stöttade på plats, det uppskattas! Extra tack även till Tindra och Minna som hjälpte oss denna dag.

Nu tränar vi lätt på måndag med fika efteråt innan vi tar lite sommarledigt. Vi återkommer med datum för uppstarten.


/ Thomas

SSIF/VAIF - Vellinge IF 4-1
2017-06-01 07:28
Onsdagkväll och match hemma i Sandby mot Vellinge IF. Det var en blåsig kväll som satte en viss prägel på matchen men tyckte ändå att båda lagen hanterade vinden på ett skickligt sätt.
Vi hade innan matchen talat en del om att hålla ihop laget och ge kompisen understöd. Efter 9 minuter tappade vi en boll på väg framåt, blev långa i laget och gav inte understöd och det utnyttjade Vellinge och gjorde 0-1. Trots motvinden stod vi upp bra, skapade en del halvchanser och hade ganska bra kontroll på motståndarna. I 26:e minuten ryckte Minna förbi sin försvarare och blev fälld. Ellen tog hand om frisparken och satte snyggt 1-1 som också blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek tätade vi ihop laget, låg rätt i positioner och fyllde på bra i anfallen. Redan efter några minuter i andra slog Linnéa B ett tidigt inlägg som Minna kom först på och satte 2-1. 10 minuter senare gjorde Minna även 3-1 från nära mål. Efter detta skapade vi mycket framåt och Vellinge fick det jobbigare och jobbigare att ta hand om våra anfallare även om de också skapade några ströchanser. I andra halvlek var det även vi som ägde mittfältet och vann de flesta närkamperna. Med 10 minuter kvar satte Elise 4-1 och punkterade matchen. Sista 10 fortsatte vi skapa chanser och bland annat revs Ida C ner av målvakten med straff som följd, en straff som målvakten sen gjorde en grym räddning på.

Mycket positivt från denna kväll att ta med oss in i sista träningsveckan innan sommaruppehållet. Bland annat att flera spelare som av olika anledningar inte kunde vara med var på plats och stöttade laget, bra jobbat tjejer! Tack även till Minna som hjälpte oss denna kväll.

/ Thomas
Växjö DFF - SSIF/VAIF 2-2
2017-05-29 06:31

Söndagens bortamatch blev en heldagsutflykt då det var match i Växjö bredvid klassiska Värendsvallen. Våra motståndare började i ett högt tempo och satte press på oss för första minut. Vi tvingades till ett byte redan efter 2 minuter och det blev lite oreda i laget. Vi hade svårt att freda oss den första kvarten och Växjö skapade då några riktigt farliga lägen. 1-0 kom helt logiskt i den 16:e minuten. Efter detta arbetade vi in oss mer och mer i matchen, började skapa några lägen och i den 42:a minuten gjorde Ellen Loncar 1-1 som blev halvtidsresultatet.


I andra halvlek fick vi det fortsatt jobbigt mot ett rörligt lag som använde alla tänkbara ytor på plan. Vi blev tillbakapressade direkt och 2-1 kom redan i den 50:e minuten. 5 minuter senare var det jobbigt igen då Växjö nickade en hörna som var på väg in i mål men som Julia (utespelare) räddade på mållinjen med varning och straff som följd. Straffen i stolpen och ny energi till oss och lite senare var det vi som skapade en farlighet på hörna, Emma nickade och Moa Nordgren tryckte in returen till 2-2.


En poäng vi är mycket nöjda med och bussresan hem blev lite lättare med poäng i bagaget. Ny match hemma  i Sandby på onsdag mot Vellinge IF.


/ Thomas


Glumslöv - SSIF/VAIF 0-5
2017-05-19 14:47

Det blev en härlig torsdagkväll i Glumslöv. Förutom sol och nästan vindstilla fick vi se en härlig fotbollsmatch där det kändes som om proppen gick ur och vi fick utdelning på vårt anfallsspel.

Vi hade ganska många ( 6 st) återbud av olika anledningar inför matchen men vi fick hjälp av Hanna, Minna och Emelie från F15 laget.


Matchen började lite trevande och vi var lite försiktiga utan att släppa till några riktiga farligheter. Ju längre matchen gick tog vi över mer och mer och Glumslöv hade det jobbigt med vårt snabba anfallsspel. Efter 23 minuter dribblade Thea av några försvarare och satte snyggt 0-1 med skott från straffområdeslinjen. 9 minuter senare spelade Thea fram Minna Karlsson som sprintade förbi försvaret och satte iskallt 0-2. I paus talade vi om att inte släppa in motståndarna i matchen utan fortsätta i samma tempo och trycka på ännu mer utan att ta onödiga risker.


Även andra halvlek började lite trevande men vi tog över mer och mer även i denna halvlek och efter 13 minuter blev Thea fälld i straffområdet och straff! En straff som Elsa slog som om hon aldrig gjort något annat, otagbart för målvakten hårt nere vid stolpen och matchen var punkterad. I den 65: e minuten drog Hanna Amboldt in en stänkare i borte krysset och nu var det spel mot ett mål. 10 minuter senare fick vi till sist utdelning på en av våra många hörnor då Ida Carlsson drog till och satte slutresultatet 0-5. Väl genomförd match av samtliga tjejer denna kväll, allt från en stabil backlinje, hårt arbetande mittfält och ett anfall med mycket rörlighet. Extra tack till Minna K, Hanna A och Emelie T som hjälpte oss denna kväll.


/Thomas

SSIF/VAIF - Kristianstads DFF 1-0
2017-05-10 12:36

Ännu en mycket bra genomförd match!


Seriematchen mot KDFF var tredje i serien och då kom första segern, både glädje och mycket lättnad efter den! I första halvlek var det vi som skapade det mesta och skapade chanser til att göra både 2 och 3 mål. Nu fick vi vänta tills början av andra då Emma Björkman  "krutade" in 1-0 efter retur från Målvakten.


Under andra halvlek var det sedan våra motståndare som hade ett litet spelövertag men med bra försvarsspel och målvaktsspel lyckades vi hålla undan! Nu tar vi med oss denna kämpainsats och glädje till torsdagens träning och lördagens match mot Eskilsminne.
/ Thomas

 
Sponsorer