Flickor F17 SSIF/VAIF
F 17 laget är ett samarbete mellan Veberöds AIF och Södra Sandby IF.

Vi kommer träna både i Veberöd och i Södra Sandby. April-Juni tränar vi måndagar och torsdagar i Södra Sandby och onsdagar i Veberöd.

Truppen består av ca 22 spelare födda 2000, 2001 samt 2002. 

Tränare för laget är Thomas Igelström, Jonas Bladh, Patrik Sjöstedt och Niklas Widerberg.


Glumslöv - SSIF/VAIF 0-5
2017-05-19 14:47

Det blev en härlig torsdagkväll i Glumslöv. Förutom sol och nästan vindstilla fick vi se en härlig fotbollsmatch där det kändes som om proppen gick ur och vi fick utdelning på vårt anfallsspel.

Vi hade ganska många ( 6 st) återbud av olika anledningar inför matchen men vi fick hjälp av Hanna, Minna och Emelie från F15 laget.


Matchen började lite trevande och vi var lite försiktiga utan att släppa till några riktiga farligheter. Ju längre matchen gick tog vi över mer och mer och Glumslöv hade det jobbigt med vårt snabba anfallsspel. Efter 23 minuter dribblade Thea av några försvarare och satte snyggt 0-1 med skott från straffområdeslinjen. 9 minuter senare spelade Thea fram Minna Karlsson som sprintade förbi försvaret och satte iskallt 0-2. I paus talade vi om att inte släppa in motståndarna i matchen utan fortsätta i samma tempo och trycka på ännu mer utan att ta onödiga risker.


Även andra halvlek började lite trevande men vi tog över mer och mer även i denna halvlek och efter 13 minuter blev Thea fälld i straffområdet och straff! En straff som Elsa slog som om hon aldrig gjort något annat, otagbart för målvakten hårt nere vid stolpen och matchen var punkterad. I den 65: e minuten drog Hanna Amboldt in en stänkare i borte krysset och nu var det spel mot ett mål. 10 minuter senare fick vi till sist utdelning på en av våra många hörnor då Ida Carlsson drog till och satte slutresultatet 0-5. Väl genomförd match av samtliga tjejer denna kväll, allt från en stabil backlinje, hårt arbetande mittfält och ett anfall med mycket rörlighet. Extra tack till Minna K, Hanna A och Emelie T som hjälpte oss denna kväll.


/Thomas

SSIF/VAIF - Kristianstads DFF 1-0
2017-05-10 12:36

Ännu en mycket bra genomförd match!


Seriematchen mot KDFF var tredje i serien och då kom första segern, både glädje och mycket lättnad efter den! I första halvlek var det vi som skapade det mesta och skapade chanser til att göra både 2 och 3 mål. Nu fick vi vänta tills början av andra då Emma Björkman  "krutade" in 1-0 efter retur från Målvakten.


Under andra halvlek var det sedan våra motståndare som hade ett litet spelövertag men med bra försvarsspel och målvaktsspel lyckades vi hålla undan! Nu tar vi med oss denna kämpainsats och glädje till torsdagens träning och lördagens match mot Eskilsminne.
/ Thomas

SSIF/VAIF - Borgeby FK 1-5
2017-05-08 19:56
Även i den andra seriematchen blev våra motståndare övermäktiga. Även om det fanns mycket att diskutera kring matchen och domaren var Borgebys seger klar och rättvis. Vi gjorde en bra första halvlek där vi låg bra i markering och ställde om bra så därför förvånande att vi låg under med 2-0 i paus. 

Ett bra snack i paus men tyvärr 0-3 efter endast 90 sekunder av andra och luften gick ur oss. Ny match redan tisdag 9/5 så nya tag då!

/ Thomas 
SSIF/VAIF - LB07
2017-04-23 20:34

En seriepremiär med många nervösa ledare och spelare på Romelevallen. Fint väder, fin plan, många spelare tillgängliga och mycket publik gjorde att allt kändes bra inför match. Vi mötte LB07 som är ett bra spelande lag med flera duktiga spelare som lyckats både i distrikts- och landslag.


Första halvlek vill vi glömma fort, vi låg långt ifrån i markering, spelade försiktigt, hjälpte inte varandra och hade alldeles för mycket respekt för våra motståndare. 0-1 efter knappt två minuter var sämsta tänkbara start för oss. 0-3 i paus och tyvärr inte mycket att glädjas åt. 


Vi hade ett bra snack i paus där flera av tjejerna själva tog upp de saker som vi kände inte fungerade. Vi gick tillbaka till grunderna: att kämpa för varandra, ta närkamperna och spela enkelt och lite längre bollar. En förändring som lyckades och i andra halvlek var vi minst lika bra som motståndarna och gjorde 1-3 genom Louise efter en kvart. Med lite flyt hade vi fått in en boll till och kunde gjort match av det hela. Men i ärlighetens namn kunde det även blivit 1-4 på någon av omställningarna som LB07 lyckades bra med.


Nu deppar vi över detta ikväll och tar nya tag på träningen imorgon. Nästa match blir på Romelevallen den 7/5 då vi möter Borgeby, nu är vi äntligen i gång!


/ Thomas
Träningsmatcher våren 2017
2017-01-08 09:29
Följande träningsmatcher är planerade innan serien:

Lördag 11/2 borta mot Vellinge IF (Förlust 3-1)
Lördag 4/3 hemma mot Dalby/Genarp (Plats Södra Sandby) (Seger 2-0)
Söndag 12/3 borta mot LB 07 (Inställd)
Lördag 25/3 hemma mot Kristianstad DFF (Plats Södra Sandby) (Seger 2-0)
Lördag 1/4 hemma mot FC Staffanstorp (Plats Veberöd) (Förlust 3-1)
 
Sponsorer