Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
HJ19

Frustrerande förlust mot BK Flagg
2022-05-21 20:18

Dagens match i HJ3-serien spelades mot BK Flagg (borta). I dagens trupp hade vi med fem st. 08:or samt en 07:a (matchens spelare). Dessa unga grabbar står verkligen upp mot motståndare som kan vara både fyra och fem år äldre.

Flagg skapade matchens första chans på en högerhörna men volleyskottet tog i stolpen. Flagg skapade – matchen igenom - sina chanser just på fasta situationer (läs: hörnor) - där det var en tydlig fysisk fördel för Flagg - samt på kontringar (Flagg backade hem under hela matchen och satsade på kontringar). Vår första chans kom genom ett skott från Linus L men bollen gick ribba ut. Efter ytterligare fem minuter fick Linus ånyo på ett bra skott men Flaggs målvakt gjorde en bra räddning. Flagg fick sedan ett gyllene läge att ta ledningen, då ett missförstånd mellan två av våra spelare gav en Flagg-spelare ett kanonläge men bollen gick ej (ens) på mål. Nästa chans i första halvlek fick Flagg – på en av sina många kontringar – men Zani H agerade räddande ängel på vår mållinje. Några sekunder innan domaren blåste av för första halvlek, fick en Flagg-spelare på ett otagbart skott och resultatet i halvtid var därmed 1-0 till Flagg.

Direkt i inledningen av andra halvlek fick Max Modi M ett bra läge men avslutet gick ej på mål. Nästa stora chans fick Viktor C, då Linus kastade ett snabbt inkast till Max som slog ett fint inspel till Viktor som trots ett kanonläge ej fick bollen på mål. Även nästa jätteläge fick Viktor, då Linus slog en perfekt genomskärare men fri med målvakten prickade Viktor ribban. Linus var pigg och offensiv på vänsterkanten och även Linus fick ett jätteläge (friläge) men Linus avslut räddades av målvakten. Med ca 10 minuter kvar av matchen avgjorde Flagg matchen via ett av flertalet kontringschanser (till slut ett snöpligt självmål). Innan domaren blåste av matchen gjorde Flagg ytterligare ett mål (på en frispark).

En mycket bra prestation av ett ungt VAIF-lag där vi dominerade spelmässigt men frustrerande att vi inte fick boll(uslingen) i mål.

Dagens matchtrupp: Ahmad S, Anton W, Hannes R, Isak P, Kevin V, Leo N, Linus L, Max Modi M, Oliver K, Sager R, Theo R, Valter T, Viktor C, Vilmer M, Zani H.