SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VEBERÖDS AIF
Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
HJ19

2023
 
Sammanfattning Herrjunior
2022-12-03 12:39

Sammanfattning Herrjunior

”U19 gick in i säsongen med en ny ledarduo i form av Jonas Hansson assisterad av Adam Asmundsson. Laget ställde upp med två lag under våren, för att gå ner på ett under hösten.

Det var ett ungt U19 som tog sig an säsongen 2022. Endast en spelare var sistaårsjunior (född 03). Ett fåtal spelare var födda 2004, medan stommen bestod av spelare födda 05 och 06. Även två spelare födda 07 ingick i truppen. Under våren fick dessutom ett par av föreningens duktiga spelare födda 2008 chansen att göra juniorlagsdebut.

Seriespelet präglades av många fina insatser på planen, men tyvärr även av ett par bottennapp. Ojämnheten resulterade i att inget av lagen lyckades avancera från sin serie under vårens seriespel. Det såg sedan liknande ut när laget som matchades under hösten varvade fina insatser med att ibland inte komma upp i nivå.

 

Årets höjdpunkt får nog ändå sägas vara vårens DM-slutspel. Efter att ha avancerat från gruppspelet med fyra inspelade poäng mot FC Trelleborg, Lilla Torg samt FC Rosengård så ställdes man mot IFK Malmö i sextondelsfinalen. Ett lag som låg en division högre upp i seriesystemet. Resultat skrevs till 0-5 med fördel Veberöd. En total pulverisering inne på stadionområdets konstgräs.
I åttondelsfinalen ställdes man mot ett Lunds BK som gick direkt in i slutspelet, eftersom man spelar på nationell nivå till vardags i seriesystemet. Det var ett Lund som nog hade tänkt sig en bekväm kväll i Veberöd, men som tidigt upptäckte att motståndarna inte tänkte sälja sig billigt. Lund tryckte på med sin kvalitet men efter ett mål på hörna i andra halvlek kunde Veberöd åter ta hem en seger i slutspelet. Vidare till kvartsfinal. Där stod Kristianstad FC för motståndet. Även de med lag i nationell serie i seriesystemet. Här tog det stop för Veberöds unga lag. Slutresultat skrevs till 5-2 efter en odiskutabel seger till fördel för KFC.

Glädjande med säsongen var även att flertalet spelare fick chansen att testa på både B-lags fotboll och spel i föreningens representationslag i division 4.”

 

Storförlust i Bjärred
2022-10-16 20:35

Idag var det bara ett lag som ville något med matchen, ett lag som var påkopplade och som sprang, vann närkamper osv. 6-0 i paus till Bjärred, som utökades till 10-0 innan matchen var över. Och i ärlighetens namn var Bjärred närmare 15-0 än vi var 10-1. 

 

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Hampus M, Leon M, Kevin V, Leo N, Linus L, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, Toby R, Valter T, Viggo L och Zani H.

Vinst i Genarp
2022-10-07 21:59

Kvällens hemmamatch spelades i Genarp på Ekevallens utmärkta konstgräs. För motståndet stod Uppåkra IF.

 

Vi fick en bra start på första halvlek och matchen, då vi gjorde 1-0 innan mindre än 10 minuter spelats. Hampus M och Noel A kombinerade fram bollen till Leon M som snyggt placerade in bollen i mål. Dock kunde Uppåkra kvittera ca 10 minuter senare på en nick på en frispark. Matchen igenom hade en ganska tydlig prägel, där vi försökte spela oss upp längs marken från backlinjen via mittfältet medan Uppåkra satsade på längre bollar på sina anfallare. Kort efter Uppåkras kvitteringsmål slarvade vi i ett uppspel och Uppåkra fick en bra chans men Nino Lantz A räddade. Med ca fem minuter kvar av andra halvlek kontrade vi på en Uppåkra-hörna och till slut fick Leon ett friläge men missade målet.

 

Vi förde spelet från första minut i andra halvlek men skapade inledningsvis inga jättechanser. Men med ca 20 minuter kvar av matchen löpte sig vår vänsterback Linus L igenom Uppåkras försvar men gjordes ner och på den efterföljande frisparken gjorde Leon 2-1. Med några få minuter kvar av matchen nickskarvade Marcus P fram bollen till en djupledslöpande Leon som petade först bollen förbi målvakten och därefter rullade in sitt och vårt tredje mål. Därmed slutade matchen 3-1.

 

Målskytt var Leon M (3 st).

 

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Elliot O, Hampus M, Leon M, Kevin V, Leo N, Linus L, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, Toby R och Valter T.

Förlust borta mot Åhus Horna BK
2022-10-06 22:47

I söndags samlades vi i klubbstugan för först gemensam frukost och därefter bussfärd till Åhus för bortamatch mot Åhus Horna BK.

 

Första halvlek blev en chansfattig halvlek. Vi skapade en bra chans (men avslutet gick ej på mål) medan Åhus utnyttjade en djupledsboll och gjorde första halvleks enda mål.

 

Direkt i inledningen av andra halvlek skapade Åhus en ytterst farlig dubbelchans (friläge) men vi lyckades frejda vårt mål. Efter ca 10 min av andra halvlek slarvade vi och Åhus fick - på en kontring - ånyo ett friläge men Nino Lantz A gjorde en fin räddning. Härefter jagade vi resten av andra halvlek mål. Bäst chans fick Marcus P men Åhus målvakt gjorde en mycket bra räddning. Istället för att få in en kvitteringsboll utökade Åhus sin ledning efter en säker straff. Vi lyckades till slut göra mål – Leon M, efter fint förarbete av Algot F – men mer eller mindre direkt efter vårt reduceringsmål blåste domaren av matchen. Således förlust med 2-1.

 

Målskytt var Leon M.

 

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Hampus M, Hugo L, Kevin V, Leo N, Leon M, Linus L, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, Toby R, Vidar H, Viggo L, Viktor C och Zani H.

Ny seger på hemmaplan
2022-09-24 10:12

Hösten annalkas så sakta, gräsmattan på Romelevallen blir mer ”tung” (dock fortsatt mycket bra) och matcherna spelas numera under elljus. Under hösten har vi i HJ Div 2 spelat tre hemmamatcher och vunnit samtliga (med en målskillnad om 10-2). Igår mötte vi (hemma) GIF Nike 1.

 

Vi skapade flest och bäst chanser i första halvlek men Nike hade ett par farliga kontringar. Matchens första chans var en trippelchans för oss. Viggo L sköt ett skott som Nikes målvakt räddade, på returen nickade Marcus P bollen i stolpen och chansen avslutades med ett bra skott av Elliot O. Därefter hade Nike två farliga kontringar, där ett avslut gick i stolpens utsida. Med mindre än 10 minuter kvar av första halvlek stod vänsterback Linus L för en fin prestation och fick iväg ett stenhårt skott men Nikes målvakt gjorde en kanonräddning men hade även hjälp av sin stolpe. Med ca två minuter kvar av första halvlek rann Viggo - efter pass av Elliot O - igenom Nikes försvar och ”petade” bollen i mål.

 

Vi rivstartade andra halvlek och efter en fin pass från Algot F prickade Marcus utsidan av stolpen (”trävirket” på Romelevallen är verkligen inte vår bästa vän). I den sjunde minuten fick Viggo ett friläge och ropade på straff men domaren friade. Nike första farliga chans i andra halvlek kom på en frispark. I den 15:e minuten fick Marcus ett kanonläge i straffområdet men fick en tackling (straff?) och bollen gick vidare till Leon M men Leons skott smet utanför stolpen. I den 23:e minuten fick vi en gyllene chans att utöka ledningen, då Hampus M slog en bra pass till inbytte Viktor C som i sin tur spelade fram inbytte Noel A till mer eller mindre tomt mål men Nikes målvakt lyckades blockera Noels avslut. Nike tryckte på framåt för att få till en kvittering och med ca kvarten kvar att spela lyckades man kvittera. Dock bara några få minuter senare tog vi tillbaka ledningen via en högerhörna från Noel där bollen via en Nike-spelare? letade sig i mål (Hampus registrerades för målet). Matchens sista stora chans skapade vi då Hugo L - efter en frispark i muren av Viggo - nickade bollen i ribban. En härlig seger där samtliga 16 grabbar i matchtruppen bidrog till segern och segersången.

 

Målskyttar var Viggo L och Hampus M.

 

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Elliot O, Hampus M, Hugo L, Leo N, Leon M, Linus L, Kevin V, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, Valter T, Viggo L, Viktor C och Zani H.

Kommande matcher
Fre 1/3 19:00
Lör 16/3 19:00
Spelade matcher
Sön 22/10 13:00
1 - 2  
Fre 13/10 19:00
2 - 1  
Fre 6/10 19:00
2 - 4  
Sön 1/10 12:00
2 - 1  
Tis 26/9 19:00
0 - 7  
Sön 17/9 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
VEBERÖDS AIF, 19/02 13:37 
VEBERÖDS AIF, 12/02 10:20 
VEBERÖDS AIF, 11/02 20:17 
VEBERÖDS AIF, 26/01 09:45 
VEBERÖDS AIF, 27/12 21:27 
 
Sponsorer