SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VEBERÖDS AIF
Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
Herrar A

Herrlaget 2019

Summering 2020
2021-01-19 10:07
2020 är ett år som vi alla fotbollsälskare önskat att vi kunde spelat 22 matcher, men så blev det ju tyvärr inte. Vi hade en försäsong som var mycket bra där vi vann alla träningsmatcherna förutom de två sista mot Div 2 lag (IFK Malmö och LB07) med 2–1.


Verkligen synd att serien inte startade som vi hoppats på i april då vi var i bra form, vältränade så det var lite synd. Nu blev det en lång försäsong med endast träning till uppehållet, innan vi skulle starta upp igen den 14 juli. Vissa lag spelade en eller två omgångar innan uppehållet, men vi valde att spela alla våra matcher till hösten av lite olika anledningar.


Vi spelar hemma i premiären mot Vellinge IF som slutar 1–1 där vi gör en mycket bra match och skulle verkligen haft alla 3 poängen. Nästa match har vi Tomelilla hemma och leder med 3–1 med kvarten kvar och kunde gjort både 1 och 2 mål mer på alla dem chanser vi skapade. I stället så lyckas Tomelilla komma tillbaka och kvittera med endast 3 min kvar och det kändes tungt så klart. Sen slår vi Simrishamn borta med 3–1 efter en mycket väl genomförd match. Botten nappet kommer mot Nike borta där vi förlorar med 1–0 efter en mycket dålig insats från vår sida.


Sedan rullar serien på där vi kryssar lite mycket och har inte den turen på vår sida där vi skulle vunnit någon match till.  Vår bästa match gör vi borta mycket IFK Trelleborg där vi vinner med 2–0 och mer eller mindre säkra spel i Div 3 2021. Avslutar serien hemma mot Högaborg där vi förlorar och slutar på en 7 plats i serien som nykomling och det får vi vara nöjda med. Med lite flyt och lite tur så hade vi lätt kunnat vara med där uppe och slåss om topplatserna i serien, men vi släppte in lite enkla mål och vi brände alldeles för många målchanser i många matcher. Nu får vi analysera dessa 11 matcher året som helhet, och ta hand om varandra inför 2021 som vi alla hoppas på blir en full serie.


Till sist Ett stort tack till alla spelare och ledare i A truppen som ställt upp på ett strålande sätt detta annorlunda år, Mats L som stått ut med mig under året, och jag hoppas att han inte har fått  några hörselskador😊Också ett stort tack till alla U19 spelarna som ställt upp träningar och matcher för oss, och Boman som vi har haft ett superbra samarbete med under hela året på träningar och matcher.

 

Mvh Tommy Johnsen

 

Vinst mot Trelleborg på bortaplan 2-0
2020-09-25 15:26

Vi vinner borta mot IFK Trelleborg med 2–0 efter 1–0 i halvlek, och där vi gör en strålande bra laginsats från alla fötter denna kväll. 

Vi hade Koffe avstängd så vi flyttade in Isac i mitten och startade med Martin P på högerbacken och vilken match dessa två killar gör! 

En måste match för oss då vi behövde 3 poäng till för att vara klara för nästa års Div. 3 och det fixade vi igår. Vi är 6 poäng mer och 15 plus mål tillgodo på Kulladals FF med två matcher kvar så det känns väl ganska säkert. 

1–0 och sitt första mål för året gör Eric på en snygg genomskärare från Henke där han enkelt spelar förbi målvakten. Sedan har han faktiskt ett kanonläge till att göra två noll, men målvakten gör en bra räddning på hans skott.

En bra första halvlek där vi ligger rätt och jobbar hårt och skapar faktiskt flera bra målchanser mot dem. 

Andra halvlek startar med ett friläge på Besnik redan efter 37 sek, där han avslutar bra men målvakten kommer ut bra och räddar skottet. 

Vi bytar ut Henke efter ca 60 min och Magic kommer in på mitten och gör ett strålande bra inhopp där. 

Eric går ut efter 75 min och Viktor kommer in och skapar flera bra målchanser där vi kunde dödat matchen och gör ett kanoninhopp.

2–0 skulle komma 88 min genom Axel som också gör sitt första mål för året på en genom skärare från Besnik där han kommer fri och spelar bollen mellan målvakten bens och vilken känsla det var för alla. 

Detta står sig tiden ut och en seger som betyder mycket för VAIF och laget som innebär nytt spel i Div. 3 nästa år. 

Stort plus till alla i laget som jobbade stenhårt för VAIF och alla därtill som gjorde detta till en av våra bättre matcher i år. 

 

Måste hylla Ted som visade en enorm moral, och var överallt på planen och gjorde en 5 stjärnig match. 

Nu är vi lediga i helgen och suger på denna karamell, och så ser vi fram mot en härlig avslutning hemma mot Högaborgs BK nästa söndag.

Tung förlust hemma mot Balkan med 2–0☹
2020-09-25 08:59

Tung förlust hemma mot Balkan med 2–0
En tung lördag där vi förlorar med 2–0 hemma mot FBK Balkan efter en första halvlek som är mycket bra från vår sida. Vi ligger rätt och skapar flera stora målchanser mot dem, men tyvärr är vårt målskytte inte med oss just nu då vi missar många klara lägen i våra matcher nu. 2 mål på dem sista
4 matcherna talar väl sitt klarspråk, och vi skulle absolut gjort 1–2 mål i första halvlek och då har vi en boll inne också som domaren blåser bort för hands som man verkligen kan diskutera  om det var rätt. 

Johan var tillbaka i målet och hade inte mycket att göra i första, men betydligt mer i andra och han var mycket bra med många fina räddningar. Som sagt en bra första halvlek som vi inte följer upp i den andra, där FBK Balkan är mycket rappare och spelar förbi oss flera ggr i matchen. 

Kändes som vi inte var med när domaren blåste till spel i andra, där vi har väldigt svårt att behålla bollen inom laget och vi spelade bort mycket boll som gjorde att Balkan kunde ta över matchen. 

FBK Balkan är ett mycket spelskickligt lag som leder serien rättvist och det klart bästa laget och som leder serien rättvist och det klart bästa laget och vinner den. 1-0 kommer på straff i den 54 min där dem inte gör något misstag, och 2-0 gör dem i den 79 min på ett inspel till deras FW som enkelt lägger in den i bortre hörnet. 

Med Koffe utvisad och vi går ner på tre där bak sista 15 min så blir det tufft mot ett sådant bra lag som FBK Balkan, och närmare än en nick i ribban kommer vi inte. Klart man blir bekymrad när vi gör en sådan bra första och sedan en mycket sämre andra! 

Varför det blir så har nog många förklaringar och vi får analysera detta till veckan och bita ihop då det redan är match borta mot IFK Trelleborg på torsdag 19.00. Vi får tyvärr Koffe utvisad som gör att han inte spelar på torsdag, och som jag tycker är en av våra bästa spelare just nu.

Även här får vi fundera hur vi gör med backlinjen till torsdag då han är borta. Resultaten nedan går fortfarande vår väg, men vi behöver ta poäng nu och det är endast två matcher kvar, så spänning finns och blir över. 


Plus till vårt försvar som fick slita hårt matchen igenom och Johan i målet, även Axel tycker jag har växt dem sista matcherna och gör det bra. Henke och Isberg i mitten sliter hårt och gör det bra, fastän dem alltid inte får den hjälp dem skulle ha. 

Nya tag nu på torsdag så får vi hoppas på det bästa och att vi kan ta dem sista poängen som behövs.

Nedan har ni info om de spelare som inte spelade idag.

Agge studier i USA, Andy axelskadad, Linus fotskada och Daniel tum skadad, Hugo sjuk, Philip jobb.

Malmö City - Veberöds AIF 1-0
2020-09-20 20:48

Tung förlust borta mot Malmö City då jag tycker vi gör en mycket bra match mot dem. Efter två mindre bra insatser så höjde vi oss rejält i denna match och vår första halvlek är nog en av våra bästa i år. 


Vi har mycket boll och vi står högre upp i matchen och vi skapar chanser för att ta ledningen också. Besnik har ett skott i ribban, Eric, Axel och Selmir har också lägen men det ville sig inte att få in bollen. 0–0 i halvlek står sig och vi går in rätt så nöjda med den, men framför allt måste vi fortsätta att jobba lika hårt i andra med lika bra rörelse och passningsspel dom den första. City ändrar lite i sitt spel och står mycket högre upp och pressar oss så vi inte har lika mycket tid med bollen, och redan i den 48 min gör dem 1-0 då våra mittbackar går ihop och deras FW får bollen och skjuter nere vid Daniel som inte kan göra mycket åt den bollen. 


Daniel S som ersatta Johan i målet gör en bra match, och en strålande bra räddning på ett friläge i andra halvlek. Tycker att City driver på bättre dem första 20–25 min innan vi tar tag i det igen och verkligen går för en kvittering sista 20. Bästa chansen har väl Axel på ett inspel ca två meter från målvakten, men får inte till skottet som målvakten enkelt plockar in. Vi skapar flera halvchanser till men bollen ville inte går vår väg denna dag. 3 matcher kvar i serien och vi behöver fortfarande minst 3–4 poäng för att vara säkra på spel i Div. 3 nästa år. 


Tuff match då serieledarna (Balkan) kommer på besök på lördag 14.00, men kan vi prestera lika bra som mot City så kommer trean då istället skall ni se. Plus till alla i laget och Viktors inhopp som var bra i andra halvlek.


Andy axelskadad, Linus fotskada och Johan J ljumskskadad. Hugo sjuk, Philip jobbade, Martin och Tim utanför truppen.

 

Malmö City – KFF 1–0 (0–0)

2020-09-12 Kirsebergs IP Konstgräs A-plan, 50 betalande.

48´ 1–0 Steve G.


Startelvan:

33. Daniel Svensson (MV), 5. Ted Hörman, 3. Joel Vom Dorp, 7. Kristoffer Lindfors (K), 12. Isac Munthe, 19. Axel Petersson, 8. Hampus Isberg, 17. Henrik Ilmanen, 11. Besnik Rustemaj, 6. Eric Skiöld, 14. Selmir Halilovic
Avbytare: 2 William Andersson, 10 Johannes Andersson 1. Hampus Ekdahl (MV), 4. Johan Persson U19, 17 Viktor Björk.

Tommy Johnsen Tränare

Veberöds AIF - Kulladals FF 1 - 1
2020-09-07 15:09

 Hampus E räddade poäng åt oss mot KFF 😊


En match som inte kom upp i några höjder spelmässigt då poängen var det viktigaste denna dag. Gör 1–0 tidigt i matchen genom Besnik och har sedan bud på 2–0 också men det ville sig inte. Tyvärr fick vi byta målvakt redan efter 11 minuter då Johans ljumske inte klarade mer, Hampus som ersatte gör en strålande match och räddar oss flera ggr under matchen. 

I andra halvlek kvitterade Kulladal och har mer av spelet men även flera bud på ett ledningsmål. Mycket kamp matchen igenom och mindre finlir mellan två lag som jobbade hårt. Ett rättvist resultat då Veberöd hade mer i första halvlek och Kulladal andra mer i andra halvlek. Plus till Koffe som var planens bästa spelare som höll ihop försvaret på ett utmärkt sätt.  

Vi får väl se under veckan hur illa det är med Johan och hans fortsatta spel, vi får tillbaka Henke som var avstängd till denna match. Som läget är nu i serien så ligger vi 6a på 10 poäng och 4 matcher kvar, så det gäller att ta minst 4 poäng till för att vara på säkra sidan och det skall vi absolut klara av. Ny match borta på lördag mot Malmö City kl. 14.00 som väntar oss. 

Kommande matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
VEBERÖDS AIF, 18/05 16:39 
VEBERÖDS AIF, 12/05 15:59 
VEBERÖDS AIF, 07/05 14:52 
VEBERÖDS AIF, 04/05 13:53 
VEBERÖDS AIF, 27/04 20:12 
VEBERÖDS AIF, 23/04 19:50 
 
Sponsorer