SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VEBERÖDS AIF
Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
Herrar A

A truppen 2022
Foto Hans Wachner
 
Inför Vanneberga IF
2022-06-10 10:52
Sista matchen innan serien vänder!

 

Då är vi snart framme vid halvtid och sista matchen innan serien vänder. För vår del har det gått bra fast vi tappade 2 poäng borta mot Bromölla senast, här borde vi vunnit med alla målchanser vi radade upp, men med väldigt många spelare borta tycker jag ändå de som var med gjorde en bra insats.

Som tidigare lyfts fram har vi haft väldigt stor variation i vår trupp, idag har 31 personer varit med i vår matchtrupp under vårsäsongen, men vilka spelare har spelat mest? Nedan intressant tabell på vår topp 15 utifrån spelade minuter under de första 10 omgångarna. Som det går att utläsa är det bara 2 spelare som varit på plan hela tiden. Två rutinerade spelare som varit väldigt duktiga i år, har gett laget och backlinjen den trygghet vi behöver för att kunna spela en väldigt offensiv fotboll.  

 

Minuter spelade i VAIF

% av total (900 min)

Kristoffer Lindfors

900

100%

Joel Vom Dorp

900

100%

Hampus Isberg

872

97%

Andre Jeppsson

810

90%

Isac Munthe

746

83%

Robin Nevelin

670

74%

Adam Barchan

653

73%

Dante Kolgjini

545

61%

August Jönsson

494

55%

Axel Petersson

462

51%

Elias Persson

371

41%

Linus Pettersson

302

34%

John Sjöstedt

273

30%

Johan Persson

245

27%

Carl Persson

224

25%

 

Till dagens match väntar Vanneberga IF. Ett lag som spelar för det mesta en klassisk 4-4-2 uppställning och är väldigt raka i sitt spel. Under de första 7 omgångarna var de obesegrade men de 3 sista matcherna har de förlorat. För vår del har vi fortfarande en hel del spelare borta, men vi kommer ställa en stark trupp på banan för att inkassera vår nionde seger och förlustnollan intakt när serien vänder.

 

Till sist hoppas vi att publiken dyker upp även på tisdag kl 19:00. Då får vi finbesök i cupen när division 1 laget Torns IF kommer på besök.

 

Väl mött

Jim

2022-05-06 10:02
 
2021-06-07 10:45

 

 

 

En tränare har blivit två i Veberöds AIF
2021-06-01 10:43

Den ene går, den andra stannar. Veberödstränaren Tommy Johnsen (till höger) i samspråk med Besnik Rustemaj. Johnsen går in på sin tredje säsong som huvudtränare i Vaif. Rustemaj har lämnat för spel i IFK Malmö.

 

– En nykick för oss alla och nystart på många sätt och vis. Jonas har utvecklat många spelare och framför allt hitttat nya spelmönster och idéer i anfallsspelet. Det var välkommet eftersom jag under mina första två år mest fokuserat på att få försvarsspelet att sitta, meddelar Tommy Johnsen glatt.

Som alla andra klubbar har Veberöds AIF gått i väntans tider på att få komma i gång med matchande.

– Äntligen! Det känns fantastiskt bra att få spela matcher igen, tycker Johnsen.

– Skithäftigt.

– Bortsett från några lediga helger har vi tränat på utan uppehåll sedan januari. Ju mer träning, desto bättre förberedda ska vi kunna vara. Det är så vi resonerat. Träningsfliten har varit fantastisk. Vi har inte tappat några spelare på grund av att motivationsbrist. Och där har vi Jonas att tacka för mycket. Han har kommit in med ny energi och ett härligt driv.

 

Bästa trean på många år

I fjor var Vaif nya i division 3 och slutade sjua. Målet i år?

– Att ta så många poäng så snabbt som möjligt för att komma bort från nedre strecket. Tre lag åker ur och ett går upp, inga kval i år ju. Den här trean är nog den bästa i Skåne på väldigt många år. VMA, Bromölla, Ariana, Trelleborg, LB07, Nike...

– You name it. Alla är bra. Det kommer att bli en jämn serie med ett tajt spelschema. Bara ett par veckors sommaruppehåll och spel fram till sista helgen i november. Som tur är har vi en stark, bred och bra trupp.

Skyttekung till IFK Malmö

Sedan i fjor har skyttekungen Besnik Rustemaj försvunnit. Dessutom har målvakten Johan Jönsson lämnat för Balkan. Två tunga tapp! Men Tommy Johnsen gläds över att klubben ”fem över tolv” lyckats få in en ny målvakt i Emanuel Edem och ett par andra nyförvärv.

 

– Konkurrensen har aldrig varit tuffare än vad den är i år.

Någon träningsmatch inför helgens premiär i Lomma mot Nike tänker inte Veberöd spela.

– Vi ska försöka träna på spelmönster i stället.

 

Jonas Stridsberg lämnade Österlen FF strax före division 2-premiären i fjor. Nu leder han i stället Veberöds AIF, där han delar huvudtränarsysslan med Tommy Johnsen.

 

Veberöds AIF

Serie: Division 3 södra Götaland.

Premiär: 6 juni borta mot Nike.

Förra säsongen: Sjua som nykomling i division 3.

Tränare: Tommy Johnsen (tredje året) och Jonas Stridsberg (ny).

Nyförvärv: Emanuel Edem (målvakt, ex Rosengårds FF men närmast från Bosna), Sadik Hassan (Rosengårds FF), Oliver Jönewi (tillbaka från division 3-klubb i Göteborg), Elias Persson (Sjöbo IF), André Andersson (Rydsgårds AIF).

Förluster: Besnik Rustemaj (IFK Malmö), Johan Jönsson (målvakt, Balkan), Viktor Björk och Hampus Ekdahl (Blentarps BK).

Målsättning: Ta så många poäng så snabbt som möjligt för att komma på rätt sida nedre strecket.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
VEBERÖDS AIF, 01/08 14:29 
VEBERÖDS AIF, 17/07 16:05 
VEBERÖDS AIF, 28/06 22:50 
VEBERÖDS AIF, 19/06 15:01 
VEBERÖDS AIF, 14/06 10:10 
VEBERÖDS AIF, 15/05 21:30 
 
Sponsorer