HJ19

Förlust mot Kvarnby IK
2022-07-24 20:26

Vi drog igång träningen i måndags och redan i fredags spelade vi träningsmatch. Vi mötte hemma på Romelevallens utmärkta gräsmatta Kvarnby IK, som spelar en division högre än oss.

Kvarnby skapade matchens första chans men deras anfallare fick ingen bra träff på ett inspel från vänsterkanten och Nino Lantz A kunde enkelt rädda. I den 15:e minuten tog Kvarnby ledningen. I mitten av första halvlek slog River P en fin djupledsboll till John S, som i sin tur spelade bollen vidare till Hampus M men vars skott gick bredvid motståndarmålet. I den 25:e minuten bröt en Kvarnby-spelare vårt uppspel och fick ett friläge men avslutet gick ej på mål. Istället kunde vi kvittera i den 39:e minuten via ett säkert avslut av Hampus. Första halvleks sista bra chans fick Marcus P via ett fint upplopp av John på vänsterkanten.

I paus bytte vi in alla spelare som inte startade (alla skulle få spela minst 45 minuter). Kvarnby tog mer och mer över matchen och skapade en del chanser via sin tyngd (vi hade många hörnor emot oss som skapade problem för oss). Dock skapade vi många vassa lägen. Efter en vänsterhörna från Hampus fick Kvarnbys målvakt sträcka ut sig rejält för att rädda målet från påhälsning. Vår nästa farliga chans var vår bästa chans i andra halvlek när Hampus och John sågade sig igenom Kvarnbys försvar vilket resulterade i ett friläge för John men John fick (för engångs skull) ej till avslutet. Hampus slog därefter en snabb frispark som helt ställde Kvarnbys målvakt men oturligt nog gick bollen i ribban och ut. Dock i slutet av matchen gjorde Kvarnby matchens tredje och sista mål och vann därmed med 2-1 (1-1).

Vi startade matchen med 6 st. födda -06, som har ytterligare tre år kvar att spela i HJ-klassen. Tuff att möta motståndare som är 2-3 år äldre men samtliga grabbar gjorde en mycket bra match.

Målskytt var Hampus M.

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Hampus M, John S, Kevin V, Leo N, Leon M, Linus L, Ludvig L, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, River P, Toby R och Viggo L.