Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
HJ19

Tillbaka på vinnande spår
2022-09-11 11:09

I fredags spelade vi hemma på Romelevallen mot Åkarps IF. Åkarp startade matchen lite bättre än oss och skapade en del halvchanser men fick inte till några jättefarliga avslut. Vi själva skapade redan i den fjärde minuten en farlig chans men avslutet från Marcus P gick i ribban (det skulle komma ytterligare ribbträffar). I mitten av första halvlek fick utmärkte Vidar H ett kanonläge efter en fin frispark från Algot F men nicken från Vidar gick över ribban. Nästa chans fick Marcus efter pass från Viggo L men igen träffade Marcus skott ribban. Med bara några få minuter kvar av första halvlek drev Elliot A upp bollen, passade Marcus som i sin tur serverade Viggo ett friläge men Viggos avslut gick ej på mål.

Vi skapade direkt i inledningen av andra halvlek två goda chanser. Därefter spelade Linus L läckert fram Toby R men avslutet från Toby – från ett friläge – gick mitt på Åkarps målvakt. Mellan den 61:e och den 67:e minuten skedde det ”islossning” från vår sida och vi gjorde tre mål (samt hade ett avslut i ribban). Efter en fint spel på vänsterkanten fick Viggo ett perfekt inspel som han säkert förvaltade. Andra målet gjorde Leon M efter fint förarbete av Algot. Elliot O avslutade målkavalkaden när han, som högerback, löpte sig fri och krutade in bollen i mål. Vi hade chanser att göra ytterligare mål, bl. a. hade Kevin V ett friläge men avslutet gick ej på mål. Matchens sista stora chans fick vi via en straff men vi ”brände” straffen. Segersiffrorna blev därmed 3-0 och det är alltid extra kul att kunna konstatera att samtliga grabbar är med och bidrar, oavsett om man spelar i startelvan eller i slutelvan.

Målskyttar var Viggo L, Leon M och Elliot O.

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Elliot O, Hampus M, Kevin V, Leo N, Leon M, Linus L, Marcus P, Nino Lantz A, Toby R, Vidar H, Viggo L och Zani H.