SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VEBERÖDS AIF
Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
P11

Cuper 9-12 maj
2024-05-13 22:07

SAIF-cupen

 

På torsdagsförmiddagen spelade ett lag från P11 i SAIF-cupen i Skurup. Det var fint väder och massor med lag på plats. SAIF-cupen inriktar sig framför allt mot yngre lag så de flesta spelade fortfarande 5-manna. 

 

I P11-klassen mötte vårt lag Södra Sandby, Skurup och Nöbbelöv på en fin naturgräsplan. Vi spelade bra matcher och vårt passningsspel fungerade fint. Även om det var lite svårt att hålla koncentrationen uppe över flera matcher gick det vägen och även i sista matchen kunde vi visa vad VAIF går för. 

 

Efter en välförtjänt hamburgare var det prisutdelning och alla åkte nöjda hem till Veberöd. 

 

GOF CUP

 

Denna varma försommardag så begav vi oss ut till Flyinge för cup med i huvudsak p12 killar! Sjukt bra anordnat av Gof, vill jag säga! Första matchen var mot Harlösa som vi mötte för ca 5 veckor sedan. Kort sagt dom var bättre och vi var inte riktigt där. Andra matchen mot hemmalaget bjöd på fint spel från vår sida. Vi vill vara ett spelande lag där bollen ska göra jobbet! Rörelse utan boll, första touchen och huvudet upp är mina ledord för att killarna ska utvecklas. Jämn match följde vilket främjar båda lagen. Tyvärr gör dom två mål på slutet och vänder det till deras fördel men det är ingen jag lägger någon vikt vi då prestation är bra! Dom sista två matcherna rullar vi bollen så fint så vi tränare blir lyriska. Tyvärr möter vi två lag som bara tjongar bollen hela tiden. Effektivt absolut, utvecklande nej. Killarna är besvikna efteråt och vi kan förstå dom. Men som sagt det är inte nu vi ska vara som bäst som vi säger till dom. Det är kul när motståndarnas tränare kommer fram efteråt och ber om ursäkt för deras sätt att spela samtidigt som dom berömmer oss för att vi alltid försöker spela fotboll…Detta är än en gång ett bevis på att vi tänker rätt i vårt sätt att lira boll! Nästa vecka har vi hemmamatch kl 14 på söndag mot Södra Sandby! Kom gärna och heja på vårt gäng eller något av alla dom andra duktiga Veberöds tjejer och killar som spelar!

 

 

 

Stattena Cup

 

Veberöds AIF Lag Vit:

 

På söndagen var det dags för cup i Helsingborg. Åstorps FF, BK Olympic, Hittarps IK, samt Höganäs BK stod för motståndet.

Dagen till ära hade vi förstärkning i laget av 4 st spelare från F12 samt P12. Kul!

Samtliga matcher var jämna där vi försökte rulla mycket boll som vi brukar. Oavsett resultat så visade både killar och tjejer på en härlig kämparanda!

Att laget bara hade en träning ihop innan cup syntes ibland men stundom spelades det riktigt fin fotboll!

 

Veberöd Lag Svart:

 

Veberöd - Bosnien Hercegovina SK

 

Tuff första match, mot ett fysiskt Bosnien Hercegovina. Matchen spelades på liten 7-manna plan och naturgräs, inte den typ av planer som vill gillar att spela på. Men vi jobbar med vårt spel och rullar boll och spelar stundtals ut Bosnien Hercegovina. Vi trycker in några bollar och även om Bosnien Hercegovina trycker på de sista 5 min, så kändes det ganska stabilt ändå. Vi drabbades inte av panik och slog långbollar, utan vi höll i bollen och passade oss förbi motståndarna.

 

Veberöd - Åkarp

 

Mycket bra stämning när vi mötte Åkarp på en fin konstgräsplan. Trevliga ledare och spelare.

På konstgräsplanen kunde vi spela ut ordentlig och bollen stannade inte i gräset. Åkarp fick mest slå ifrån sig och köra på kontringar, men Teo i målet höll nollan.

Återigen så visar vi prov på att stort mod, då istället för att bara slå iväg bollen, så spelar/dribblar vi ur oss situationerna utan att stressa upp oss! Vi vinner mycket på detta.

 

Veberöd – Limhamns FF

 

Tillbaka på naturgräset, mot ett duktigt Limhamn, som precis som oss vill spela boll. Men det höga gräset tillät inte det direkt. Vi började helt klart bäst och dominerade de första 10 min, sen tar Limhamn över mer och mer, och vi kommer för långt ner i planen. Men vi lyckas hålla undan Limhamns forcering i slutet och även i den här matchen håller vi nollan. Även här var det ett trevligt gäng spelare och ledare.

 

Veberöd – Stattena

 

Sista matchen för dagen som vi avslutade på konstgräsplanen. Här var det fullständig dominans från vår sida. Vi tryckte in bollen redan efter 30 sekunder sen rullade det på under matchen. Stattena fick jag mycket boll, och kunde bara sticka upp i enstaka kontringar. Fyra tuffa matcher i solen tog ut sin rätt på slutet, då vi försöker spela fartfylld fotboll, så Stattena fick in ett tröstmål.  Men Stattena ska ha eloge för att de inte gav upp och hängde med huvudena, och återigen trevliga ledare och spelare.

 

Sammanfattningsvis så spelade vi väldigt fin fotboll under dagen, där vi spelar framåtlutande, mycket rörelse utan boll och många fina spelsekvenser där motståndarna fick jaga mycket boll.

 

 

Nu på söndag har vi 3 hemmamatcher, två matcher kl 12:00, Maglasäte IF och Husie IF, för sedan klockan 14:00 mot Södra Sandby! Kom gärna och heja på vårt gäng eller något av alla dom andra duktiga Veberöds tjejer och killar som spelar!

 

Följ oss gärna på instagram:

 

https://www.instagram.com/vaif_p2013


Nyhetsarkiv
Cuper 9-12 maj2024-05-13 22:07
Summering 20232024-01-01 20:00
Nya spelare2023-11-14 22:32
Summering 20222023-01-01 12:00
Summering 20212022-03-19 22:16
Summering 20202021-01-19 11:10
 
Sponsorer