Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
HJ19

Viktig poäng borta mot FC Rosengård 1917
2022-03-13 13:14

Efter vinst i vår första DM-gruppspelsmatch, mötte vi idag duktiga FC Rosengård 1917 borta i en tidig söndagsmatch. Rosengård var det bättre laget i första halvlek och vi hade svårt att etablera eget spel (Rosengård var effektiva i sin press). Matchens första stora chans skapade Rosengård men Elliot A agerade räddande ängel (på vår mållinje). Dock gjorde Rosengård ett mål i första halvlek.

I andra halvlek kom vi bättre in i matchen. Vi skapade bl.a. två bra chanser, där John S fick ett bra skottläge efter en hörna men skottet blockerades (till hörna). På den efterföljande hörnan fick Ludde L ett bra nickläge men nicken gick ej på mål. Dock skulle vi få utdelning, då Marcus P stressade/pressade Rosengårds målvakt och lite i panik slog han bollen rakt på Marcus som därefter ganska enkelt kunde placera in bollen i mål. Sista 10-15 minuterna av matchen blev en pärs, då Rosengård tryckte stenhårt på för att få in ett segermål. Dock lyckades vi hålla ut och bärga en viktig poäng. Detta tack vare uppoffrande spel och kämpatakter av samtliga våra grabbar, där Nino Lantz A i vårt mål gjorde en kanonräddning på en nick.

Nästa helg väntar sista gruppspelsmatchen (FC Trelleborg hemma) och tack vare dagens poäng har vi goda chanser att gå vidare till slutspelet i DM.

Målskytt var Marcus P.

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Hampus M, John S, Léon M, Ludvig L, Leo N, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, River P, Toby R, Viggo L och Viktor C.