HJ19

Vidare till kvartsfinal i DM efter vinst mot Krubban
2022-04-27 23:00

I kväll ställdes vi i DM-slutspelet mot toppseedade Lunds ”Krubban” BK (ett av fyra seedade lag). En på pappret ytterst tuff uppgift.

Vi gjorde spelmässigt en bra första halvlek även om Krubban skapade lite mer chanser än oss. Dock stod det 0-0 i paus.

Andra halvlek kännetecknades ganska mycket av spel mot ett mål, där Krubban som väntat dominerade matchbilden. Dock på en hörna från Algot F fick vi utdelning via ett självmål. Därefter blev det en kamp för att behålla ledningen och grabbarna kämpade och gav allt för att hålla nollan. Slutet blev en pärs men till slut satte domaren pipan i munnen och blåste av matchen och därmed är vi vidare till kvartsfinal i DM.

En fantastisk bedrift att vara ett av åtta kvarvarande lag i DM för HerrJuniorer (givet att den absoluta majoriteten av grabbarna är födda 05-06).

Målskytt var självmål.

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Hampus M, Hugo L, John S, Kevin V, Léon M, Linus L, Ludvig L, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, River P, Toby R och Viggo L.