Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
HJ19

Uddamålsförlust mot serieledaren FC Trelleborg
2022-05-30 09:59

Igår mötte vi fullpoängaren FC Trelleborg ("FCT") i HJ3-serien. Det blev en mycket bra och jämn match, där vi hade våra chanser att få med oss en poäng men tyvärr avgick FCT med segern (2-1).

Vi fick en olycklig start på matchen, då FCT gjorde 1-0 redan i den tredje minuten. FCT skapade flest och bäst chanser i första halvlek men Nino Lantz A i vårt mål gjorde bl. a. två fina parader. Själva kom vi till halvchanser utan att direkt oroa FCTs målvakt.

Vi pratade i paus om att spela mera hotande pass i djupled och vi skapade flera klara chanser i andra halvlek. Dock skapade FCT andra halvleks första chans men Nino gjorde en bra räddning. Vår första riktigt stora chans kom på en utsökt boll från just Nino till Toby R men Tobys skott räddades av FCTs målvakt. Vi ägde mer boll än FCT men FCT var nära att utöka sin ledning på en vass omställning men skottet tog i stolpen. Till slut lyckades vi få till en kvittering. Toby drev upp bollen och passade ut på kanten till Viktor C och på Viktors inspel fick Hugo L ett bra skottläge men skottet blockerades, dock var Hampus M påpassligt framme och placerade bollen i mål (via stolpen). Tyvärr gjorde FCT 2-1 via en kontring som uppstod ”lite från ingenstans”. Vi tryckte på rejält för att få till en kvittering och vi skapade två stora chanser. Första chansen fick Viktor på en framspelning av Valter T men Viktors lobb smet utanför stolpen. Den största chansen fick Ludde L men Luddes avslut - i ett friläge - räddades av FCTs målvakt.

Målskytt var Hampus M.

Dagens matchtrupp: Hampus M, Hugo L, Kevin V, Leo N, Linus L, Léon M, Ludvig L, Nino Lantz A, Toby R, Valter T, Vidar H, Viktor C och Zani H.