HJ19

Säker seger
2022-06-11 13:39

På Romelevallens utmärkta ”matta” mötte vi igår i HJ2-serien Uppåkra IF. Vi hade en del spelare borta men fick under gårdagen förstärkning ”uppifrån” i form av John S (från A-laget) och ”nedifrån” i form av Dante H (från P14) och kunde därmed ställa en stark 14-manna trupp på benen.

Vi testade ett nytt spelsystem (3-5-2) med stor offensiv inställning och hög press. Under hela första halvlek spelade vi mycket bra och skapade massor av chanser via fint passningsspel. Redan i den andra minuten gjorde Hampus M 1-0 på en nicktouch efter en fin frispark från Algot F. Fem minuter senare slarvade vi i ett uppspel och Uppåkra var nära att kvittera men först Vidar H och sedan Nino Lantz A agerade räddande änglar. Dock kvitterade Uppåkra några minuter senare. Matchens anfall kom i den 15:e minuten när (främst) Hampus och Marcus P läckert kombinerade, dock gick Marcus avslut i stolpen. Minuten senare blev Hampus nergjord i straffområdet och domaren dömde straff. Marcus satte säkert bollen i mål och vi var tillbaka i ledning. Några få minuter senare kombinerade Hampus och Ludde L sig fint fram på högerkanten och Ludde var nära att utöka vår ledning. I den 25:e minuten spelade Ludde fram John S och John petade – via en ”lång tå” – bollen förbi Uppåkras målvakt och i mål. Den sista stora chansen fick vår mittback Vidar men Vidars avslut gick ej på mål.

Andra halvlek blev inte lika bra från vår sida utan vi blev lite stillastående och körde ofta fast på samma kant. Dock var vi även i andra halvlek totalt sett det bättre laget. Unge Dante H, som blev inbytt i paus, visade framfötterna och hade bl a ett bra skott mot mål. Även Marcus fick på ett bra skott som Uppåkras målvakt räddade till hörna. På denna hörna forcerade Toby R in bollen i mål. Kvällens sista mål gjorde Viggo L på en retur på sitt eget avslut.

Målskyttar var Hampus M, Marcus P, John S, Toby R och Viggo L.

Dagens matchtrupp: Algot F, Dante H, Elliot O, Hampus M, Hugo L, John S, Kevin V, Ludde L, Marcus P, Nino Lantz A, Toby R, Valter T, Vidar H och Viggo L.