HJ19

Härlig seger
2022-06-12 18:37

Idag mötte vi hemma på (nya) Svalebo konstgräs Åkarps IF i HJ3-serien. En på förhand tuff uppgift.

Vi visade prov på utmärkt possession/passningsspel i (framförallt) första halvlek och vi var därmed det spelförande laget (det gällde även matchen igenom). Framförallt var vänsterkanten och då Viktor C pigg och skapade bra tryck mot Åkarp. Efter ca 20 minuter skapade vi vår första chans, då Sager R slog ett fint inlägg som friställde Viggo L men Viggos avslut gick mitt på Åkarps målvakt. Några minuter senare tog vi ledningen, då Viggo kastade ett snabbt inkast till Viktor som hittade fram till Marcus P och Marcus avslutade snyggt i första hörnet, otagbart för målvakten. Tyvärr slarvade vi i ett uppspel och Åkarpsanfallaren kunde enkelt sätta dit kvitteringsbollen. Precis innan domare blåste av första halvlek skapade vi en mycket bra chans, då Noel A slog ett fin frispark som gav Marcus ett bra nickläge.

Andra halvlek hann knappt börja förrän Kevin V (matchens lirare) vann en nickduell och bollen gick till inbytte Ahmad S som vände bort sin försvarare och avslutade säkert. Därmed ledde vi igen (2-1). Ahmad var nära att göra sitt andra mål för dagen, efter fin pass från Elliot O, men avslutet gick mitt på Åkarps målvakt. Åkarp skapade (bara) ett farligt kvitteringsläge men deras avslut smet utanför målramen. Vi själva var nära att utöka vår ledning via två farliga hörnor (perfekt slagna av Valter T). Till slut satte vi den berömda ”spiken i kistan” när Hampus M klev fram och via väggspel med Marcus satte säkert bollen i mål (3-1).

Målskyttar var Marcus P, Ahmad S och Hampus M.

Dagens matchtrupp: Ahmad S, Elliot O, Hampus M, Kevin V, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, Oliver K, Sager R, Valter T, Vidar H, Viggo L, Vilmer M och Viktor C.