Respekt - Ärlighet - Ödmjukhet - Föredöme
HJ19

Ny seger på hemmaplan
2022-09-24 10:12

Hösten annalkas så sakta, gräsmattan på Romelevallen blir mer ”tung” (dock fortsatt mycket bra) och matcherna spelas numera under elljus. Under hösten har vi i HJ Div 2 spelat tre hemmamatcher och vunnit samtliga (med en målskillnad om 10-2). Igår mötte vi (hemma) GIF Nike 1.

Vi skapade flest och bäst chanser i första halvlek men Nike hade ett par farliga kontringar. Matchens första chans var en trippelchans för oss. Viggo L sköt ett skott som Nikes målvakt räddade, på returen nickade Marcus P bollen i stolpen och chansen avslutades med ett bra skott av Elliot O. Därefter hade Nike två farliga kontringar, där ett avslut gick i stolpens utsida. Med mindre än 10 minuter kvar av första halvlek stod vänsterback Linus L för en fin prestation och fick iväg ett stenhårt skott men Nikes målvakt gjorde en kanonräddning men hade även hjälp av sin stolpe. Med ca två minuter kvar av första halvlek rann Viggo - efter pass av Elliot O - igenom Nikes försvar och ”petade” bollen i mål.

Vi rivstartade andra halvlek och efter en fin pass från Algot F prickade Marcus utsidan av stolpen (”trävirket” på Romelevallen är verkligen inte vår bästa vän). I den sjunde minuten fick Viggo ett friläge och ropade på straff men domaren friade. Nike första farliga chans i andra halvlek kom på en frispark. I den 15:e minuten fick Marcus ett kanonläge i straffområdet men fick en tackling (straff?) och bollen gick vidare till Leon M men Leons skott smet utanför stolpen. I den 23:e minuten fick vi en gyllene chans att utöka ledningen, då Hampus M slog en bra pass till inbytte Viktor C som i sin tur spelade fram inbytte Noel A till mer eller mindre tomt mål men Nikes målvakt lyckades blockera Noels avslut. Nike tryckte på framåt för att få till en kvittering och med ca kvarten kvar att spela lyckades man kvittera. Dock bara några få minuter senare tog vi tillbaka ledningen via en högerhörna från Noel där bollen via en Nike-spelare? letade sig i mål (Hampus registrerades för målet). Matchens sista stora chans skapade vi då Hugo L - efter en frispark i muren av Viggo - nickade bollen i ribban. En härlig seger där samtliga 16 grabbar i matchtruppen bidrog till segern och segersången.

Målskyttar var Viggo L och Hampus M.

Dagens matchtrupp: Algot F, Elliot A, Elliot O, Hampus M, Hugo L, Leo N, Leon M, Linus L, Kevin V, Marcus P, Nino Lantz A, Noel A, Valter T, Viggo L, Viktor C och Zani H.